لیست اختراعات امير ربي
خلاصه ماده 13 : براي انجام عمليات آبكاري روي فلزات با استفاده از جرياق الكتريكي و خاصيت تبادل يوني از دستگاهي بنام سلول الكتروشيميايي استفاده مي شود سلول الكتروشيميايي ساخته شده داراي يك موتور ۶ ولتي نيز مي باشد . اين موتور مي تواند كاتد را با سرعت ۵٠ دور بر دقيقه بچرخاند . اين سلول از جنس تفلون نسوز مي باشد و روي درپوش آن يك لوله جهت ورود حبابهاي هوا در صورت نياز و يك پنجره براي كنترل رنگ محلول تعبيه شده است . آند اين سلول از جنس استيل بوده و به منظور ايجاد يكنواختي در روكش بصورت استوانه مشبك انتخاب شده است . دو پايانه جهت اتصال آند و كاتد به منبع جريان يا ولتاژ نيز روي درپوش ايجاد شده است .
با توجه به مشكلات و بيماري هاي متعددي كه صداهاي نابهنجار و ناخواسته ايجاد مي كنند، كاهش صدا جز. بسيار مهمي در طراحي اتومبيل ها و ساير وسايل نقليه، ساختمان ها و ساير قسمتهاي صنعت است. فوم هاي پلي يورتان نوع رايجي از مواد هستند كه به طور گسترده در زمينه كاهش صدا و عايق كاري صوتي مورد استفاده قرار مي گيرند اما به جهت افزايش كارايي فوم هاي پلي يورتان در زمينه عايق هاي صوتي، در سالهاي اخير جهت گيري زيان ي به سمت استفاده از نانومواد در اين فوم ها صورت گرفته است. هدف از اين اختراع كنترل وكاهش صدا و همچنين برطرف كردن ضعف هايي از قبيل وزن و حجم بالاي عايق هاي صوتي متداول فوم هاي پلي يورتان با استفاده از افزودن لايه هاي نانو الياف پلي اكريلو نيتريل، پلي يورتان، نايلون و .... مي باشد. هنگاميكه قطر الياف پليمري از مقياس ميكرومتر به زير ميكرون يا نانومتر كاهش يابد، خواص برجسته اي از قبيل سطح مخصوص زياد، انعطاف پذيري، خواص مكانيكي بسيار بالا و ... در مقايسه با الياف معمول حاصل مي شود. اين ويژگي ها باعث شده تا لايه توليد شده از اين نانوالياف داراي وزن كم، تخلخل بالا و قابليت انعطاف پذيري بالايي باشد كه با قرارگيري در بين لايه هاي فوم منجر به افزايش قابل ملاحظه اي در جذب صوت فوم پلي يورتان بويژه در فركانس هاي پايين شده است. ضمن اينكه تغيير وزن واحد سطح، تعداد، جنس لايه هاي نانوالياف و همچنين كاهش قطر نانوالياف موجود در اين لايه ها مي تواند باعث تغيير در ناحيه فركانسي ماكزيمم جذب صوت حاصله شود. از طرفي حضور لايه هاي نانوالياف باعث شده است تا ضخامت و وزن فوم هاي مصرفي كاهش يافته كه اين امر صرفه جويي در مصرف سوخت را به همراه دارد.
امروزه نويز تبديل به يك مشكل جهاني گشته و بر زندگي مردم در شهرهاي بزرگ اثرات گسترده اي به جاي گذاشته و براي افرادي كه به طور مداوم در محيط هاي پر سرو صدا حضور دارند آسيب هاي شنوايي جبران ناپذيري را به دنبال دارد. بنابراين لازم است تا راه كارهايي براي كاهش صدمات ناشي از آن بر انسان و زندگي روزمره اتخاذ گردد. مواد كاهش دهنده انتقال عموما نياز به سختي و عدم نفوذپذيري بالا دارند تا از عبور امواج صوتي جلوگيري نمايند كه اين امر با افزايش وزن و ضخامت اين مواد امكان پذير است. در اين طرح كامپوزيت هاي ليفي حاوي انواع نانو الياف پلي بورتان پلي اكريلونيتريل ، نايلون و ... با بستر بي بافت پشمي و يا پلي استري ساخته شده است. نتايج آزمايشات كاهش انتقال صوتي نشان داد كه با حضور لايه هاي نانو الياف ميان لايه هاي بي بافت كاهش انتقال صوتي افزايش قابل ملاحظه ايي پيدا مي كند. لايه هاي بي بافت در مصارف عايق صوتي به دليل وجود تخلخل بسيار ضعيف مي باشند اما نتايج اين كار نشان داد كه با افزودن لايه هاي نانو ليفي بسيار سبك و كم ضخامت مي توان كارايي آنها را تا حد زيادي افزايش داد.
موارد یافت شده: 9